Saltear al contenido principal

CURS D’HIVERN VIRTUAL EN DIRECTE (A DISTÀNCIA)
Creació i pensament literari (1)

 

* Els cursos es fan en directe online, i tot i que no cal parlar català ni escriure’l. Sí que cal llegir-lo i entendre’l bé *
* Els CURS DE NOVEL·LA ONLINE no és equivalent al curs presencial. Encara que hàgiu seguit el mètode del campus online, el presencial l’heu de començar per primer perquè és un altre sistema i perquè començareu a crear amb la Lolita i amb el vostre grup des de l’inici. No penseu que heu fet res en va,però. El campus i les classes presencials /en directe de la Lolita es complementen*
COM ÉS EL CURS?
Als grups de primer s’hi accepten com a màxim 18 persones. Les classes es fan per zoom dos cops al mes i duren una hora i mitja cada una. El projecte s’analitza, es treballa i pren forma des de l’inici amb l’ajut del grup i la guia de la Lolita. I el grup és un espai segur, amè, tranquil, on sempre hi ha molt bon rotllo i una intimitat literària gairebé sagrada.
QUAN COSTA?
No cobrem inscripcions i el preu del curs és de 70€ mensuals. Es fan 10 pagaments al llarg del curs. El primer a l’agost (equival al mes de setembre) i l’últim al maig (equival al mes de juny). El pagament és fa a través d’una tranasferència periòdica si sou a territori espanyol (si no, demaneu opcions). I veient l’oferta d’aprenentatge literari de qualitat online ens sembla un preu just i generós.
QUÈ HI APRENDRÉ?
Creiem que la creació d’un món literari té tres moments: el de l’escriptora, el del text i el de la lectora. En aquest primer any ens dedicarem a construir el món de l’escriptora. Amb la guia de la Lolita anireu avançant i descartant idees preconcebudes o poc pensades. Fins a tenir un món que us sembli propi i que pugui acollir el vostre text.
A QUI VA DIRIGIT?
No cal cap nivell previ però als grups hi volem gent amb interès. La Lolita dóna molta importància al fet de què escriviu i de que aprengueu a fer-ho millor. Li interessa de debò el vostre procés i acmopanyar-vos. I no hi ha truc: no volem que acabis una novel·la a corre-cuita sinó que facis la millor novel·la que puguis fer.
QUÈ PASSA SI EM PERDO ALGUNA CLASSE?
Res. De vegades també li passa a la Lolita. En el seu cas, es busca un altra data. En el vostre, es van guardant totes les classes en una playlist a la que teniu accés fins que acabem, al setembre. A més, a l’inici del curs s’assignen partners perquè us ajudeu a treballar les unes als altres.
A QUÈ EM COMPROMETO?
Creiem que el primer compromís és amb tu mateix/a. Però a més, inscriure’s i començar el curs 20-21 és un compromís de pagar -lo sencer perquè nosaltres donem un 30% a projectes de pau i fem comptes a principi de cada nou curs. A més, els llocs estan comptats. (Es revisaran baixes per causes de força major).
PER QUÈ VIRTUAL?
Per ecologia i per anar a favor del planeta, però també pensant en la vostra comoditat. Hi ha molta gent que viu lluny o no pot isposar de massa temps per traslladar-se. A més, els cursos online  funcionen molt bé perquè la gent a casa seva hi està bé i té l’ordinador i la info a mà. I tot és més calmat i menys presses.
FUNCIONA?
Sí, I els resultats són emocionants. El curs l’acaba molta gent amb obra publicada i llibres molt bons; que s’ha emocionat amb el seu projecte i li ha acabat donant la importància que té, que és molta; que ha utilitzat el pensament literari per a moltes altres coses… No per passar una mica l’estona i prou; sinó amb ganes d’aprendre.
LA FEINA QUE FA LA LOLITA AMB LA VOSTRA FEINA
La Lolita es dedica molt als vostres projectes presencials o virtuals en directe. Li interessa genuinament la vostra feina i comprovar com la feu cada cop millor. Les seves alumnes i els seus alumnes li ensenyanyen moltes coses. I riuen molt! Ella, com a alumna, m’hi apuntaria segur. Perquè ha fet els cursos que hagués volgut rebre.

COM M’HI INSCRIC?

Escriu a campuslolita@gmail.com i explica’ns una mica a què et dediques i per què vols fer el cursEl consell de la Lolita: Confia en tu i fes un curs! T’ho passaràs pipa, hi estaràs bé i aprendràs molt més del que esperes. En tots els anys que porta donant classes, que són moltíssims i a molts llocs del món, La Lolita cada cop aprèn més i més de totes i tots vosaltres. I, amb molta satisfacció, us podem dir que gairebé mai ningú no ha abandonat un curs seu. Al contrari, la majoria d’estudiants segueixen…

Volver arriba